Uniformsråd

Av | 2017-09-22

I onsdags träffade vi Linda Myhrman tillsammans med de andra facken för det tredje uniformsrådet det här året. Fokusområde det här mötet var på förändringar av benficksbyxorna men vi tog även upp en del andra punkter som var kvar sen förra mötet.

 

SKOR

Linda har äntligen fått svar från Skatteverket angående stövlar och svaret är att det finns inget som hindrar att stövlar kan ingå i uniformen. Det är alltså helt ok för de som vill plocka ut stövlar hos Shoemed istället för lågskor eller vinterkängor till exempel. Såklart inom ramen för budgeten på 1700kr som vi har per par. Är stövlarna dyrare får du lägga ut mellanskillnaden själv. Om ni nu bestämmer er för en stövel tänk på att klacken får vara max 3cm hög.

Vi är fortfarande inte överens om hur tilldelningen av skor ska gå till för nyanställda. Alla nyanställda får två par skor i sin bastilldelning men de har i dagsläget bara rätt plocka ut det första paret när anställningen börjar. Det andra paret får de nyanställda plocka ut först efter att provanställningen är över efter sex månader. Om en person till exempel börjar i september måste den alltså välja om den vill ha höst-/vårskor eller vinterskor. Vi tycker inte det är rimligt att någon ska behöva gå i höst-/vårskor i januari när det kan vara -20 grader och 30 cm snö eller att någon ska behöva gå i vinterskor i september när det kan vara 20 grader varmt ute.

 

REGNJACKA

Regnjacka kommer snart att kunna beställas genom din chef. Information ska gå ut i veckobreven när det är möjligt.

 

TUNN MÖSSA

En tunnare mössa ska snart gå att beställa genom din chef. Information ska gå ut i veckobreven när det är möjligt.

 

ARBETSVÄST

En funktionell väst likt den vi hade på Ståg är under utveckling. MTR sydde upp ett antal provexemplar efter Stågs väst som några personer har fått prova under sommaren och komma med synpunkter på. Justeringar ska göras innan den produceras upp i större skala. Den ska sedan kunna beställas genom din chef. Mer information om det kommer.

 

SOMMARJACKA

Det finns önskemål om att det finns ett tunnare ytterplagg att ha på sommaren, speciellt som den cardigan vi har saknar tillräckligt med fickor för att kunna användas för det ändamålet. Ted Bernhardtz representant tar med olika förslag till nästa möte.

 

RYGGSÄCK

Ryggsäcken vi har idag är enligt många för liten och dessutom måste man packa den rätt för att den ska stå upp av sig själv. Till nästa möte ska Ted Bernhardtz representant ta med olika exempel på ryggsäckar.

 

NYA BESTÄLLNINGAR

MTR levererar kläder efter först in först ut metoden. Det är därför en del kollegor har fått en likadan jacka när dom har beställt en ny. För att få en ny version av plagget man vill ha så måste alltså lagret med den äldre modellen ta slut först.

 

Lämna ett svar