Frågor & Svar

Av | 2016-12-19

Fråga: Kommer vi få övertid för den tid vi lagt ner på förberedelser i samband med övertagandet?
Svar: Ja, vi har kommit överens med MTR om att all personal inom trafik och station ska få 8 timmar. Vi har hela tiden krävt ersättning för alla arbetsmoment som behövts göras utanför arbetstid i samband med övertagandet. Dock krävdes det ett “mindre” IT-haveri för att MTR skulle gå med på ersättningen.

Fråga: Är ordertavlan på 49:an uppdaterad?
Svar: Tanken är att det bara ska finnas en digital ordertavla som vi kommer åt via Companion men tills dess att den fungerar så kommer MTR att maila ut viktiga meddelanden och ändringar. Vi har även påtalat att det skulle vara bra om ordertavlorna på Cst och Söd är uppdaterade tills våra IT-system är pålitliga men räkna inte med det för tillfället.

Fråga: Gamla “Tåg i tid” var mycket bättre. Kan inte MTR ha en likadan?
Svar: En ny version är under utveckling och ska testas snart där ordningsföljden på tågen inte är lika rörig som idag.

Fråga: Ska inte resenärerna kunna betala med AmEx i spärren?
Svar: Enligt MTRs policy kommer de inte acceptera AmEx.

Fråga: Vilka förmåner har vi på MTR?
Svar: Vi kommer få tillgång till MTRs “Friskvårdsapp”. I appen kommer det, precis som i Förmånsportalen, gå att köpa till exempel träningskort eller boka massage. Beloppet kommer vara 1500kr per år. Om kostnaden är mer än så dras resterande summa på lönen. Vi kommer också få Rikskortet (f.d. rikskuponger). Fördelen med rikskortet jämfört med de gamla kupongerna är att det även går att använda i mataffärer och inte bara på restauranger. Alla anställda på MTR har också 25% rabatt på resor med MTR Express.

Fråga: När får vi SL-kortet för 2017?
Svar: SL-korten ska kunna kvitteras ut från och med den 23/12 på Internservice (f.d. Service center).

 

Frågor vi ställt men inte fått svar på än:
Tänker MTR ge något skal eller skydd till mobilerna?
Hur väljer man om man ska få tid eller pengar för övertid?
När kommer vår-/höstjackan?

 

Har ni fler frågor skicka ett mail till kansliet@stpendeln.se eller kontakta någon i styrelsen så ska vi göra vad vi kan för att få svar på frågorna.