Årsmöte med elektroniskt val – Ordförande har ordet

Av | 2017-03-20

I onsdags den 15/3 genomförde vi årets val samt hade middag med biljardkväll. Vi hade bjudit in vår nya ombudsman från förbundet, Christian Camitz, som var mötesordförande och våra medlemmar fick chansen att ställa frågor till honom under fikapausen som bjöd på kaffe samt hembakade kakor som Jeanette hade varit så vänlig att göra.

Det kom lite färre deltagare än vi räknat med fastän vi hade mötet i lokal Gnesta på Cst. Detta beror nog på att det är svårt att få ledigt men till kvällen blev vi desto fler. Valet i sig var ganska givet då valberedningen precis lyckades fylla alla platser så det var mer en fråga om placering. Anledning till detta var att vi hade två fyllnadsval att göra sedan vi hade två som valt att lämna i förtid.

Följande valdes in på två år: Marianne Allhammar, Jeanette Fee, Roger Nilsson och Bo Svensson. Fyllnadsval: Thomas Söder samt Mathias Söder. Ersättare: Gabriel Koerner och Khuram Masood. Vi återkommer med allas arbetsuppgifter till efter konstitueringsmötet vi håller den 11/4. Tillsvidare så behåller alla sina arbetsområden. Väl värt att notera så hade vi ingen som kandiderade till posten vice ordförande och vi får utse den posten inom oss.

Vi valde att ta en 45 min paus för att alla skulle kunna rösta samt att rösträkning skulle kunna äga rum. Detta var väl tilltaget då rösterna sammanställdes på mindre än 10 minuter och det är vi ju inte riktigt vana vid. Övriga år har det tagit över en timma, så det var en succé att det var så smidigt och enkelt. Totalt röstade 35 st vilket anses som normalt då det brukar ligga i spannet av 30-40 som röstar om man bortser från de turbulenta åren för 4-5 år sedan.

För övrigt så hade inga motioner inkommit. Vi fastställde nya skyddsombud vars arbetsuppgifter och namn redovisas separat av skyddet efter deras möte den 29/3. Mötet gick relativt fort då vi inte hade några frågor att avhandla, sittande valberedning tackades av med presentkort sen de efter lång trogen tjänst valt att ställa sina platser till förfogande. Till ny valberedning valdes Cordelia Lindqvist, Rolando Rojas samt Daniel Hortlund.

Sedan var det dags att lotta ut Ipads till de nyblivna medlemmarna och från 1/5-2016 lyckades vi värva hela 20 st nya varav 2 Ipads skulle lottas ut. De blev förstås överlyckliga över att få vinna en helt ny ipad mini 4 och till nästa år beslöt vi att alla medlemmar ska få vara med i denna utlottning samt att för varje ny medlem som ni lyckas värva kommer ni få välja 5 st trisslotter eller en likvärdig present, vi återkommer om presentlista men kom gärna med förslag.

Mötet avslutades strax efter tre så det blev lite egen tid fram till kvällens middag på Ballbreaker och i år hade vi valt att satsa på biljard. Många oanade talanger dök upp på detta och vi hade en hel kul kväll med god mat och skratt som höll på inpå småtimmarna.
Vi i nya styrelsen kommer ha mycket att göra i framtiden då MTR är allt ifrån lätta att ha göra med. Vi har begärt förhandlingar i flertalet frågor som t.ex. skor, viseringstillägg och CDT-tester m.m men de verkar gör allt för att skjuta upp frågor, vilket gör att vi får lägga mycket kraft på vad som egentligen borde vara självklart. Att nonchalera triviala frågor gör ju inte att de får personalen med sig precis.

Er ordförande
Jonas Fröstad