Som medlem i ST Pendeln

Varför välja ST?

Klicka på länken nedanför till Förbundet ST

https://www.st.org/medlemskap/varfor-valja-st

Vad är ett fackförbund?
Facket är i grunden en ideell förening som arbetar för att skapa bättre villkor i arbetslivet. Ju fler som är med i facket desto starkare blir det. Med en fackklubb på arbetsplatsen ställs krav på din chef om att förhandla lönerna varje år och ofta höjs lönerna mer än om det inte hade funnits en fackklubb. Facket förhandlar även avtal och arbetsvillkor. Ett kollektivavtal är ett skriftligt avtal mellan arbetsgivaren och det fackliga organisationerna. Det ger ett förbättrat skydd och stöd vid anställning. Ett gemensamt agerande genom facket get bättre möjligheter till större löneökningar och bättre arbetsvillkor.

Du ska välja oss, för att…
På ST pendeln är vi lyhörda för medlemmarnas åsikter, därför har vi som första fack infört elektronisk röstning. Så att ni medlemmar kan rösta på årsmötet, vilka som ska bli era företrädare samt vid viktiga frågor, ger vi er chansen att påverka vilken linje vi ska driva.

Vi jobbar efter principen med direkt demokrati. Ni röstar enkelt på vår hemsida stpendeln.se där ni alltid hittar dagsfärsk information från alla förhandlingar med företaget samt våra aktiviteter som t.ex. bowling, biljard, shuffelboard, Gröna Lund samt middagar.
Vi är nytänkande inom arbetet med turlistor och jobbar för att era scheman ska bli så bra som möjligt. Vi förstår att alla inte vill jobba likadant och skapar en stor variation som passar dig.

Motiverad styrelse.
Vi på ST pendeln tar tillvara på medlemmar med idéer och som vill jobba fackligt. Vi eftersträvar att ha en bred mix av samtliga yrkeskategorier. Vi tycker att en motiverad och drivande styrelse är A och O i ett framgångsrikt fackförbund.

Glöm inte att…

  • Vi är ett politiskt obundet fackförbund.
  • Vi är till för alla inom Pendeln oavsett yrkesroll.
  • Vi jobbar för en bra arbetsmiljö med varierande turer och grupper.
  • Vi är starka och hjälper varje individ.

Partipolitiskt oberoende.
ST är inte kopplat till något politiskt parti. När ST tar ställning i politiska frågor är det utifrån medlemmarnas intressen och perspektiv.

Fördelar med oss.
Hos oss får du högre lön än hos övriga fackförbund samt än de som är oorganiserade. Du får en av marknadens lägsta fackavgift samt mycket låg A-kassa avgift. Då ingår även en inkomst försäkring som täcker 80% av lönen upptill 180 dagar förutsatt att du är med i A-kassan. Mer om detta finner du på förbundets hemsida.

Bättre försäkringar.
Vi erbjuder de bästa försäkringarna på marknaden och vi samarbetar med Folksam.
Vi kan erbjuda t.ex. billiga barnförsäkringar, möjligheten att förlänga inkomst försäkringen till 300 dagar och vi har den bästa olycksfallsförsäkring som gäller dygnet runt.
Vi samarbetar också med flera banker som erbjuder marknadens lägsta räntor så ni slipper förhandla själva.

Som ST medlem har du många bra rabatter på bl.a. semester boenden, hotell, kryssningar, böcker samt tidningsprenumerationer. Som ST medlem har du förstås juridiskt stöd från oss när det gäller arbetsrätt men ibland behövs även juridiskt hjälp i privatlivet. Därför samarbetar ST med turistbyrån Avtal24 som kan erbjuda dig rådgivning och avtal.

Vi önskar er er välkomna till ett fack som arbetar just för dig!