MBL19 den 25 februari

Av | 2016-02-25

Hej medlemmar,

Här kommer senaste nytt från MBL.

NKI
Nöjdkundindex  för all trafik, var i december 81% och denna månad blev den 80%.
Nöjdkundindex för pendeln, så är den oförändrad på 68%.

TRAFIK
Monica Swartz visade siffror på hur trafiken har varit och berättade om vilka de största orsakerna till förseningarna denna månad. Det största problemet var växelfelen i SST.

Vi har haft mycket bra punktlighet under v.6 och v.7, Då hade vi siffror på 94,7% och 96,2%.

Utbildningen på X60B har nu startat.

RESURSLÄGET
Det är generellt bra planering på alla yrkesgrupper, det är bara ett visst överskott på tågvärdar.
Arbetsgivaren har nu bara haft tre sökande, till en tillfällig tjänst som stationsvärd av tågvärdarna. Arbetsgivaren vill gärna se fler TV som söker.

REKRYTERING
Det kommer lokförarelever från YH Huddinge på interjuver inom kort. Ståg kommer att intervjua alla elever och vill ha så många som möjligt. De förare som Ståg väljer, kommer de att skriva en provanställning med.

STATION
Åsa Sandström berättade att den “lokala stationsinfo” är nu uppdaterat.

Vid en klotterkontroll så får företaget vite på 5000kr/kvm, det är bara om ingen har rapporterat det gamla klottret eller att vi inte hinner ta bort det inom 24h. I dagsläget så ligger vi på ca 3kvm mot tidigare 10kvm.

Det har nu införts snabbare stängning av glasspärrarna för att motverka plankning. Med undantag för Cst, KE, JKB Norra och TU Norra. Denna ändring kan komma att orsaka många incidenter och möjliga kostnadskrav på skador till en början, tills att alla har lärts sig.

Ståg vill införa ett pilotprojekt för ändrade rutiner på växel och värdehämtning på fyra utvalda stationer. Stationerna som berörs  från 1 mars är Bro, Rosersberg, Rönninge och Skogås.
Det har påbörjats ett arbete med att slipa det rostfria stålet (syraklotter) på papperskorgarna. På stationerna ÄS, ÅBE, SST är det nu klart och de kommer att fortsätta arbetet vidare ut på Västerhaninge linjen.

STÄD
Det planeras just nu för APT i mars.

Det finns problem med de stora papperskorgarna på stationerna. Det pågår nu en undersökning om hur vi kommer att lösa det, antingen flytta dem eller tas bort.

ÖVRIGT
Pensionsmyndigheten är här nu i stora vänthallen på Cst.  Det kan vara en bra ide att ha med sig ett mobilt bankid och besöka dem. Förhoppningsvis så kan det leda till att det ger dig fler slantar när det är väl pensionen. Deras öppettider är nu imorgon 10-19 och i helgen 10-17.

 

Nästa mbl är den 10 mars.
Mvh

Styrelsen ST