MBL den 18 juni

Av | 2018-06-20

VD Henrik Dahlin inleder mötet idag med att kortfattat summera sitt första intryck av sin tid som VD med alla möten med personalen och vad som inte står rätt till i verksamheten. Det är mycket ris och ros, som till exempel så tycker Henrik att vi ute i verksamheten som har kundkontakt jobbar på bra med de förutsättningar och verktyg som vi har. Han klargör att det är inte vi (personal utan personalansvar) som har satt företaget i detta dåliga läge, utan det ligger helt på ledningsgruppen och han kommer att arbeta hårt för att vända på detta och kommer bl.a. se till att utbilda chefer framöver. Henrik tror mycket på coachning med tydliga målbilder. Han upprepar mycket som redan står på MTR On Track på sin VD blogg.

Vi fick träffa den nya Säkerhetschefen Erik Norling som ersätter Lars.

Planeringen

Så kan det bli aktuellt med att köpa ut mer semester på förarsidan, så skicka in ert intresse för att sälja. Men för oss övriga var det inte aktuellt för några utköp!? då MTR tycker att de kommer inte behöva det.

Station

Vi kommer att sälja 24h biljetter nere på Nynäs under sommaren på dagtid, det gäller när de stora kryssningsbåtarna kommer på besök.

Samordnare, MTR vill diskutera era arbetsuppgifter och tillägg och vi fackliga kommer att bli kallade till möte inom kort. Från ST pendeln kommer Roger Delin och från Seko pendelklubben kommer Felipe Lazo.

Inför avstängningen på getingmidjan och KSV

Avstängning under 8 veckor och det är beräknat att ha 2 pers/stn/dag som ska bemanna ca: 0500-1900.

Trafik

Vi fick träffa nya trafikchefen Stefan Sjöqvist som är en mycket erfaren man från försvarsmakten och SAS. Han kommer att nu prioritera POC i första hand och det är vi glada för. För utan ett väl fungerande POC så har vi ju ingenting, bara en massa kaos och förvirring. Det vill vi slippa, Tack Stefan för det.

Vi undrar varför inte det fanns några chefer ute i verksamheten den 14/6 och resten av helgen då det var otroligt körigt i trafiken och mycket missnöjda resenärer, men vi fick inget bra svar på det. Kan det vara så att gruppchefer och stationschefer inte får några OB tillägg? Som det nu visar sig efter 18 månader, så finns det en stor förbättrings potential på hur vi hanterar trafikstörningar, störningsinformation i realtid, omhändertagande samt krishantering. Vi ute i verksamheten skulle nu uppskatta om ni alla chefer, tog era jackor och gick ut och visar er när det är som värst och vara ett föredöme som kan leda och fördela arbete även under stressiga former i fält.

Generellt så sjunker sjukfrånvaron på alla personalgrupper.

Nästa MBL blir preliminärt den 13/8.

 

 

 

 

Lämna ett svar