MBL den 12 feb

Av | 2018-02-13

Hej!

Vi fick ekonomisk information av Carl Svensson om läget för 2017 och den var i linje med budget, för januari 2018 blev resultatet mycket sämre än budget. Sedan kom HR chef Marie Dahlgren och informerade oss om rekryteringsläget och kommande event. Därefter kom Linn och Patrik från planeringen och visade oss bilder på planerade arbeten och vissa omplaneringar för 2018. Vi fick svar på frågor från föregående mbl samt övertidslistor för 2017 som vi har krävt på många möten. Fördelningen anställningstid för lokförare som har slutat fick även presenterat. Det är 16st förare med 1-5 år som har slutat, 10st förare med 6-10 år, 2st med 16-20 år samt 5st med 26-40 år erfarenhet som slutat.

Station

Irene Markie berättade att INSTA mätningar inleds nästa vecka och att MTR kommer att stötta städningen med inhyrd personal på mer svåråtkomliga ytor m.m och att Sol Reneriet är informerat.

Förhandlingarna för fasta stationsvärdar och dess schema är framflyttad till 21/2.

Trafik

Dag Lokrantz vill förhandla in förändringar på POC med nya roller och utökning av YDL, detta kommer att slutförhandlas på nästa MBL möte den 26/2.

 

Vi vill passa på att uppmärksamma er på en artikel i tidningen Publikt med en artikel om “MTR anmält för brister vid pendeltågsolyckor”

http://www.publikt.se/artikel/mtr-anmalt-brister-vid-pendeltagsolyckor-21037

 

 

 

 

Lämna ett svar