Mbl den 11/2

Av | 2019-02-11

Vd Henrik Dahlin

Morgonen började med ettt långt samtal om situationen på städ, då vi fackliga vill ha svar från MTR om mer detaljer och deras syn på inhyra städare från bolaget Visera. Henrik berättade historiken från övertagandet från Sol Reneriet och fram till idag. Vi ser att de söker personal på 75% idag och vi vill gärna se att de ser över det och vill se anställningar på 100% så att man kan leva på sin lön.

Patrik Granberg

1/4 blir det ett byte i vårt grundomlopp, vilket gör en förändring i turerna. I påsk blir det tre avstängningar mer info kommer On Track.

Magnus Schening Stationschef

De 16 sista stationsvärdar startade sin utbildning idag, det kommer kompletteras för sommaren med extra personal. Veteran poolen blir kvar hela T19 enligt överenskommelse då våra medarbetare inte vill stå vid öppen spärr linje.

Uppstart av ombyggnad av Södertälje Centrum, man har ännu inte fått några ritningar. Skyltning city och Odenplan försöker man påverka utformningen då man anser att TF inte skyltar korrekt.

Stefan Sjöqvist Trafikchef

Arbetsplats olyckan i Älvsjö där har man granskat vad som hände och varför det inte var snöröjt och halkbekämpat. Rutinen ska vara att föraren ringer POC och sedan kontaktas entrepenörer . Man funderar på dela ut broddar till förarkåren för undvika olyckor i framtiden.

Plattform var väldigt dåligt snöröjda under det kraftiga snöfall som var i början av Februari och man konstaterar att det finns för många olika entrepenörer.

Tågvärdarnas nya utrop om att tåget är i tid uppfattas provocerande av många, men idéen kommer från SAS och bygger på ett prov för att se om man kan höja NKI då faktisk tidhållning och NKI skiljer mycket.

Jon Sundh Infrastuktur chef

Det tar tid att få till förändringar på metertavlor och gångbryggor. I övrigt diskuterades hur man jobbar för minska förseningar.

Mbl 11 med Stefan Svedjeby

Chefstillsättning stationschef för Kallhäll, Kungsängen, Bro, Bålsta blir Aftab Ahmed som tidigare varit tillförordnad.

Lämna ett svar