MBL 23 oktober

Av | 2017-10-23

VD Dan Hildebrand och Finanschef Carl Svensson

Dan pratade om att NKI gick ner från 80% till 74% i september.

Carl pratade mest om mål och budget. Han sa även att Emtrain och Sol Reneriet tar del av den rörliga bonusen och som finns skriven i ett särskilt avtal.

Planeringen med Patrik Granberg

Vi fick ta del av planeringen kring T18 och vi ser att gruppvalet för åkande fastställs slutet av v.46 och att semestervalet 2018 ska vara inne den 18 nov. Detta är ju inte rimligt och vi framförde att vi är beredda på att skjuta på tiden så att alla hinner planera sin semester efter det bekräftade gruppvalet. De återkommer med besked.

Station med Stefan Carlsson

I förra veckan så har det varit skyddsronder på VHE linjen, Stuvsta-SST samt SCI och SOD.

Trygghetsvandring genomfört i Tungelsta och Västerhaninge tillsammans med kommunen. Nästa vecka sker kundevent på utvalda stationer, information om T18 och avstängningar på mälarbanan under höstlovet.

Trafik med Dag Lokrantz

Vi fick veta att utvecklingssamtal med samtliga åkande pågår. Förberdelser inför T18 bemanning, systemstöd och information.

Fordonsansvarig inom Trafik: Veckobrev och mejlkorg för frågor. PFA-instruktioner tas fram med bas i utbildningsmaterialet. Slumpvisa alkohol- och drogkontroller kommer att införas inom snar framtid och vi återkommer med mer detaljer.

Rekrytering

Behovet är stort för fler tågvärdar och förare. Just nu är det 8st färdiga förare på väg in och till T18 behövs det minst 10st nya förare.

Behovet är stort för fler förare handledare i dagsläget har vi ca 30st, MTR vill ha ca 60st till T18.

Ny chef för POC blir Anne Sjögren-Schmidh.

 

 

Lämna ett svar