MBL 19, 20 mars

Av | 2017-03-23

Info från Vd:n (Dan)

80% av medarbetarna har svarat på medarbetarenkäten. Resultatet av undersökningen kommer troligen att presenteras om några veckor.

I februari var NKI uppe på 76% enligt SLs mätningar. Det är det högsta på två år vilket Dan såklart var stolt över men han poängterade samtidigt att de inte kommer slå sig för bröstet och dra förhastade slutsatser av det utan är medveten om att resultaten kan variera mellan olika månader beroende på olika faktorer. Är ni nyfikna på resultaten av SLs mätningar kan ni själva gå in och läsa om varje månad på http://www2.sl.se/Upload/subwebb-manadsrapporter/Kvalitet/index.html.

 

Trafik (Dag)

Dag informerade vad som hänt och händer med Companion. Nästa uppdatering sker om ca en vecka och då är tanken att införa ett “pling” när trafikinformation dyker upp i tågvyn, utseendet på tågvyn ska ändras något och avvikelserapporteringen ska få bättre kategorier anpassade efter vår verksamhet.

Han informerade också om att de ska införa nolltolerans mot klotter. Alla fordon med klotter som är över en viss storlek eller anses som stötande ska tas ur trafik.

 

HR (Jessica Törnkvist)

Jessica berättade om de kommunikations- och marknadsföringsinsatser MTR ska göra tillsammans med Trafikförvaltningen (SL) under året. Syftet med insatserna är att resenärerna ska få kännedom om vilka förbättringar och förändringar som görs i pendeltågstrafiken och varför.

 

Station (Veronica Rydell – Lindgren)

Veronica (Stf. Områdeschef) som kom istället för Åsa Sandström meddelade oss att MTR har tagit över fastighetsdriften Stockholm City den 16 mars. Det har varit en INSTA revision på 13 stationer och vi hade besök av Trafikförvaltningen Mikael Nysten och de besökte Spånga, Skogås, Segersäng och Ösmo.

Lediga tjänster på MTR On Track när det gäller stationsvärdar på City, Odenplan och 8 stationer till. (Solna, Ulriksdal, Sollentuna, Upplands Väsby, Barkarby , Tumba, Södertälje hamn, Västerhaninge) Information har gått ut till alla om att man ska söka om sina tjänster på Station Odenplan och Station City, det ges möjlighet för de som har fast station att söka andra stationer.

På Rosenlundssidan SST så flyttades den tillfälliga servicedisken i förra veckan. BKU har levererats till Södertälje, Västerhaninge och Handen. Kungsängen kommer att få sina denna vecka. Mobila värdar utbildas färdigt på tisdag denna vecka och ute i systemet förmiddagar from onsdag den 22 mars.

Vi från ST uppmärksammade MTR, varför företaget har valt att ta bort den stora stationsdatorn i samband med att de installerade det nya kassasystemet på stationen. Vi behöver den för att kunna ge bra information till våra kunder och även kunna ta del av utbildningar. MTR återkommer med svar.

Nästa möte sker den 27 mars.