MBL 161117 S-tåg

Av | 2016-11-22

Övertagandet

Från och med den här veckan så går det att logga in på MTR och komma åt sin mail och motsvarigheten till Pussel. På pendeltagen.mtr.se finns mer information under fliken “Mina länkar”.

Nya telefoner ska gå att hämta ut på servicecenter innan övertagandet men alla detaljer kring det är ännu inte klara.

Uniformerna ska samlas in och skänkas till välgörenhet. Det kommer finnas en container en tid innan och efter övertagandet för insamling. De som påbörjar sitt pass den 10:e bär Stockholmstågs uniform under hela arbetspasset.

Åkandestöd (Kompis) håller på att testas just nu och i utbildningsportalen så finns en e-learning kring det som alla ska göra innan övertagandet. Tiden som är beräknad för att göra den är förhandlad och ryms inom den tid Stockholmståg har till sitt förfogande för e-learning. (Det tar inte speciellt lång tid att göra den).

 

NKI

NKI för oktober ökade till 72%.

 

Trafik

Åtta omlopp med X60b ska vara ute och rulla nu enligt planen fast i verkligheten så är det snarare fem till sju omlopp ute per dag. I måndags genomförde företaget en tidsmätning på X60b tillsammans med turlisteombud och skyddsombud. Alldeles för sent enligt oss. Vi hade helst sett att den gjordes innan fordonen togs i trafik och definitivt innan turlistorna ritades. Vi har fått tjata för att den ska bli av över huvud taget och bättre sent än aldrig… Mer information om det kommer.

Under T17 är planen att det bara ska gå två omlopp med X10:or i trafik och bara fram till 26:e februari. 12 fordon ska behållas fram till dess vilket innebär att det finns fyra fordon i reserv. Resten ska skrotas är tanken.

 

Station

Det har hänt att stationsvärdar blivit nekade att plocka ut skor i år. Om det händer så kontakta Åsa.