MBL 10 september

Av | 2018-09-12

På mbl mötet i måndags så berättade vår Vd Henrik Dahlin om förarbristen i år och att det påbörjas nu en internutbildning på 24st nya förare. Vi får även in nu åtta färdiga förare varav sex är inhyrda. Det planeras en ny utbildning i november på 24st nya förare. Vi har idag 37st körlärare och behovet är minst 70 st. För att locka fler förare till att bli körlärare så kommer kommande utbildningar att genomföras på en annan ort under två dagar med boende och middag. Vi fick även information om hur han ser på ledarskapet och hur viktigt det är med motiverade medarbetare, så räkna med att det kommer att arbetas mer i detalj med prestation och uppföljning av sjukfrånvaro under resten av året.

På trafik, så pågår det utvecklingssamtal i hela september för TV och Förare som har missat det tidigare under året av alla möjliga anledningar. APT möten kommer att påbörjas enligt plan. Vår trafikchef vill synas mer i korridoren hos oss på 49:an och kommer då under en dag i månaden stå och informera mer om läget i trafiken samt information om det som vi i personalen vill veta. Har ni frågor eller har något som jag kan förmedla vidare till honom så mejla gärna till oss på kansliet@stpendeln.se

Matts Jenelius är nu tillfälligt tillsvidare fordonsäkerhetsansvarig.

MTR vill slutförhandla nästa möte, Katja Wennerström till ny Områdeschef för förarna och att Sheron Fernando tillfälligt tar över hennes tjänst som Områdeschef för tågvärdarna.

På station, så kommer SDO att få nytt schema nästa vecka och sedan fick vi information om en kommande förändring för JSC, Jourhavande Stationschefer och denna förändring kommer att slutförhandlas på måndag den 17/9. Förändringen är kopplad till POC där behovet av en stationsstol. En riskutvärdering av denna förändring kommer göras nu under veckan.

En glädjande nyhet vad gäller korta ledigheter så kommer det inom kort införas ett lättare och snabbare sätt att få svar på ströledigheter som man har sökt lång tid i förväg, minst 3 månader. Det gäller inte semester och FV dagar. Planen är att gruppchef/stationschef ska kunna bevilja inom en vecka och i ansökan måste du ange vilket skäl.

Det finns behov av flera medarbetare inne på POC, så glöm inte att gå in och kika på lediga jobb på MTR.

Lämna ett svar