MBL §19 6 mars

Av | 2017-03-09

Info från VD:n (Dan)

Dan inledde med att informera att Companiongruppen är igång. Nu i början så är fokus på att se till att appen fungerar och efter det kan ett mer långsiktigt arbete påbörjas för att förbättra den och då kommer även sammansättningen i gruppen ändras något från att idag bestå av skyddsorganisationerna, Snowfall och arbetsledningen.

Medarbetarundersökningen ligger ute fram till 20/3. Har du inte gjort den så passa på att tala om vad du tycker! Den är helt anonym. Hittills har nästan 60% av trafik svarat och nästan 50% på station. Pendelklubben uppmärksammade MTR på att stationerna som fått nya kassasystemet inte kommer ut på alla länkar från stationsdatorn vilket kan vara en anledning till att station har en lägre siffra.

På onsdag träffas huvudskyddsombuden, ordförandena och MTR för ett första centralt skyddskommittémöte där de kommer sätta formen för kommande skyddsarbete på MTR.

 

Station (Åsa)

Åsa berättar att nollställningen av klotter på station, så är Stuvsta och Huddinge klara och sedan pågår det arbete i Tullinge och Tumba.

Installationen av det nya kassasystemet fortsätter och nu så är Västerhaningebenet klart. Nästa vecka så fortsätter det i Stuvsta, Årstaberg, Ulriksdal och Solna Södra.

De nya stationsvärdarna är nu på praktik och avslutningsdagen är nu på fredag.

En inventering och nollställning av klottrade fordon på torsdag och fredag och arbetet sker mellan lördag och måndag. Alla felanmälningar rapporteras och hanteras i Compass.

Vi fick information att stationsvärdarna på Citybanestationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan kommer att läggas ut för intresseanmälan. Mer information kommer de närmaste dagarna från gruppchef. Man kommer att få välja station och uppdrag och företaget har väntat med att tillsätta fasta platser på lediga stationer, om så önskemål finns så går det att söka något annat.

Vi kommer att förhandla om anlitande av entreprenad av öppen spärrlinje nästa måndag.

 

Trafik (Dag)

Snowfall arbetar med att få färdigt trafikstödet så att POC ska kunna skicka ut trafikinformation till Companion. En mall ska vara klar den här veckan.

En ny ordertavla är på gång med ny struktur som ska göra det lättare att hitta dokumenten. Snowfall håller på att testa den den här veckan och kan förhoppningsvis skicka ut den nästa vecka.

 

Planering (Linn och Patrik)

Linn och Patrik visade en övergripande tidplan över planeringsarbetet 2017. Det såg bra ut men precis som på Stockholmstågs tid är de beroende av många andra för att kunna hålla tidplanen.

De visade även en plan över kommande avstängningar i vår och sommar. Vi framförde att det är många av er som vill kunna se den på intranätet och de skulle se om de kan lägga upp informationen på något lämpligt sätt.

 

HR (Marie)

Vi frågade var våra anställningsavtal är och Marie svarade att det är på gång. Helst ska det vara klart nu i Q1 men det kanske drar över något i Q2.

Vi fick också veta att infoskärmar ska sättas upp likt de Stockholmståg hade i korridorerna.

 

Säkerhet

Det har varit relativt lugnt i februari. Undantag är ett fåtal gånger med stenkastning på olika platser och en hel del klotter.

 

Övriga frågor

Andra frågor vi ställt till MTR är när utbildningen inför tunneln kommer igång och hur de kommer säkerställa att rätt lön betalas ut. Vi träffade inte ansvariga personer idag men de kommer däremot dyka upp nästa vecka så vi återkommer med svar på frågorna då.