MBL §19 170206

Av | 2017-02-06

Som vanligt så inledde vår VD Dan Hildebrandt mötet och den här gången berättade han att största fokusen just nu är att få Companion att fungera.

På torsdag så får vi besök av europaschefen på MTR, Gillian Meller, som är här i Stockholms för att studera verksamheten. Hon ska bland annat besöka nya Stockholm City och Älvsjödepån. Vi tycker det är positivt att även de högre upp i leden är närvarande i verksamheten och intresserade av hur den fungerar, inte bara på pappret.

STATION

APT för nyanställda inom station planeras till mars.

Just nu pågår diskussioner om scheman för Farsta, Upplands Väsby, Arlanda C och för de mobila värdarna och MTA. De ska förhandlas antingen 13/2 eller 20/2. Samtidigt vill företaget förhandla tilläggen för de viserande stationsvärdar och Arlanda C som idag har poolgruppstillägg. Vi  tycker det är en självklarhet att det ska vara lika lön för lika arbete och eftersom de viserande tågvärdarna har viseringstillägg så ska även de viserande stationsvärdarna ha det enligt oss.

TRAFIK

Companion fortsätter att utvecklas och fler funktioner och förbättringar levereras allt eftersom, även om senaste leveransen blev något försenad. För en mer detaljerad plan se vårt inlägg från MBL 170130. En grupp på ca 5-6 förare och tågvärdar har tillsatts för att utveckla appen tillsammans med Snowfall och Björn Domeij.

PLANERING

T18 är presenterad för Trafikverket. Det som är nytt är att det kommer vara fler skip-stop tåg i rusningen, vilket i huvudsak är ett politiskt beslut.

HR

MTR söker efter fler förare och har varit i YH-skolan i Ängelholm och försökt locka hit blivande förare. Med på resan var Björn Domeij som ju i grunden är förare. Den här veckan pågår tågvärdsintervjuer inför den kommande kursen. Utöver det letar de även efter en chef för POC och ett antal gruppchefer både på station och trafik.

 

Så mycket hann vi med innan brandlarmet gick. Det som var kvar på agendan var att få information om ledarnas utbildning i Companion men det kommer vi få digitalt istället vid ett senare tillfälle. Nästa möte är den 13/2.