Årets första MBL den 15 jan

Av | 2018-01-16

Hej medlemmar!

Här kommer en sammanfattning av vårt möte.

Trafik (Dag Lokrantz)

Tillfälligt pausrum på SCI- Ett tillfälligt pausrum är iordningställt på SCi (mikro och pentry finns), Fortsatt arbete genom dialog med TF via fastighet att hitta annan lokal. Tce S är tex tillgängligt från april.

Man räknar med att förarbristen kommer bestå hela 2018 och bland tågvärdar räknar man med full styrka från mars vilket vi tvivlar på. Man kommer starta en ny internkurs för lokförare med start v 13 där man denna gång betalar utbildningslön på ca 20300 Kr och man kommer söka 15 deltagare, examen blir v 51.

Medarbetarbete enkäten var en lång redovisning, kortfattat kan vi säga att det var 82% som svarade mot 80% i februari. Sammanfattningsvis så det enda positiva är att resultatet för gruppchefer hade förbättrats. Det negativa var att attityden mot ledning och dess information är mycket negativ. Majoriteten av alla inom trafik är mycket missnöjda med sin arbetssituation och engagemang går stadigt neråt. På station var man mer positiv än de åkande. På frågan tycker ni att MTR leds bra blev man totalt sågad. Vill ni grotta ner i denna intressanta redovisning kommer den inom kort på MTR onTrack.

Station (Åsa Sandström)

Ombyggnationen av Flemingsberg station Södra, där har stationsvärdarna flyttat in i kundservicemodulen och att försäljningen på TP5000 ska vara nu åtgärdade. Vi fick veta att några stationschefer kommer att gå utbildning i arbetsrätt under veckan. En ny stationschef började igår och ni känner henne sen tidigare från ISS, Malin Argelius och hon kommer att ansvara för Arlanda, Märsta samt Rosersberg.

KSV – Kundservice värdar

Vi blev klar idag med KSV förhandlingarna om nya scheman från 1/2 2018 tom 1/2 2019 samt att vi fick information om det retroaktiva pooltillägget från juli månad utbetalas den 25/2 dock är namnen inte klara än på dem det gäller.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar