Välkomna tillbaka efter semester

Av | 2019-08-21

Hej kollegor! Nu går sommaren mot sitt slut och vi hälsar alla välkomna till höstens aktiviteter. Hoppas att sommaren har varit bra oavsett om ni har jobbat eller varit lediga. Som ni har märkt har vår expedition tvingats varit obemannad många gånger, trots att vi har ansökt om facklig tid i mycket god tid och även i vissa fall fått dagar beviljade, för att sedan få dessa dagar indragna. Nu när hösten närmar sig är det vår förhoppning att företaget fått ordning på sin planering. Viktiga frågor för oss att arbeta med under hösten är bl.a. felaktiga löneutbetalningar, arbetet med turlistor inför T20, Förhandling om utläggning av FV dagar för tågvärdar och stationsvärdar.

Arbetet med turlistor inför T20 har startat och vi välkomnar synpunkter och idéer från våra medlemmar. För förarna så har arbetsgruppen ett möte den 16/9 och kontakta Jon Holmberg ( Jon.Holmberg@mtr.se ) För tågvärdar så kontaktar ni Oksana Kovalchuk ( Oksana.Kovalchuk@mtr.se ) och för stationsvärdar så kontaktar ni Khuram Masood ( Khuram.Masood@mtr.se )

Vi har märkt att det finns en oro bland åkande personalen angående CDT tester och konsekvenser. Utifrån detta så har vi på ST pendeln begärt ett möte med MTR om att få mer information. Vi fick ett löfte från Områdeschef Sheron Fernando att vi skyddsombud och förtroendevalda kommer att få ett möte och träffa representanter från Ljung & Sjöberg inom kort, då detta är angeläget.

Vi vill bjuda in er till klarabergsviadukten 49 på CST den 11/9 då har vi representanter från förbundet och styrelsen som informerar om det fackliga arbetet och ett bra tillfälle att få sina frågor besvarade. Vi bjuder på frukt och tilltugg!

Välkomna tillbaka önskar Roger med Styrelsen!

Lämna ett svar