Val till styrelsen 2018

Av | 2018-03-02

Nu är det åter dags för er att rösta fram de personer som ni vill ska företräda lokalt i ST Pendelns styrelse.

OBS! För att kunna rösta måste ni vara inloggade. Klicka på Nytt Konto i högermenyn och skapa ett konto om du inte har ett. Har du glömt lösenordet klickar du  på “Glömt ditt lösenord?” i högermenyn och anger den e-postadress du angav när du registrerade dig. Ditt konto måste ha rätt status innan du kan rösta och det får du efter vi har kontrollerat att du är medlem i ST Pendeln.

Klicka på länken för att komma till omröstningen: Val till styrelse 2018

Support och tekniska frågor kring STs hemsida samt hur röstning går till hänvisas till Roger Nilsson på webbadmin@stpendeln.se

Möjlighet till digital röstning kommer även finnas på årsmötet. Detta för att säkerställa att samtliga medlemmar får en chans att göra sin röst hörd.

 

Nedan redovisas samtliga nomineringar för de poster som skall tillsättas:

Ordförande
Valberedningens förslag
Jonas Fröstad

Ordinarie:
Valberedningens förslag
Khuram Masood
Per-Everth Staff
Mattias Söder

Övriga
Gabriel Koerner

Ersättare
Valberedningens förslag
Hussin Al Kazmi
Gabriel Koerner

Övriga
Khuram Masood
Mattias Söder
Per-Everth Staff

Revisor
Inga nominerade

Revisor ersättare
Daniel Hortlund
Cordelia Lindkvist

 

Presentation av de nominarade

Jonas Fröstad
(kandiderar till ordförande)

Jag har arbetat som lokförare sedan 2001 och innan dess jobbade jag till sjöss.

De senaste 6 åren har jag varit ordförande dessförinnan var jag ledamot samt skyddsombud. Jag tycker det är viktigt att avtal och lagar följs, sedan brinner jag lite extra för turlistor.

Man ska välja mig för att jag är bra på se helheten och värna om våra medlemmar. Jag har tillfört många nya idéer och stöd till styrelsen.

 

 

Mathias Söder
(kandiderar till ledamot och ersättare)

Hej.

Mathias Söder, förare sen 14 år tillbaka. Gillar att resa och se nya platser samt har en caféverksamhet vid sidan av tågförarjobbet.

Jag har suttit i styrelsen sen sex-sju år tillbaka så jag har en bra insyn i det fackliga arbetet. Har sysslat mest med information till medlemmar samt turlistor.

Under min tid i styrelsen har jag varit med och förhandlat förarnas gruppaket samt varit med och utvecklat ett fint paket till tågvärdarna, som tyvärr ratades.

Jag brinner för turlistor och komma på lösningar inom detta området. Tror jag har en fallenhet för att hitta lösningar istället för problem

 

 

Per-Everth Staff
(kandiderar till ledamot och ersättare)

Mitt namn är Per-Everth Staff. Gift och har ett barn på 12 år. Jag har jobbat inom järnvägen sedan 2001, först som förare och sedan som tågvärd. I grunden är jag byggnadsingenjör men har även jobbat som kyrkvaktmästare, kyrkogårdsarbetare och förman på två olika kyrkogårdar.

På fritiden läser jag en hel del böcker och ägnar under sommaren en hel del tid åt vår trädgård. Jag är även fritidspolitiker i Vallentuna kommun samt Össeby församling och aktiv i bygdegårdsföreningen.

Mina erfarenheter av styrelsearbete är går drygt 20 år tillbaka i tiden och förnärvarande har jag dessa uppdrag:

  • Ordförande i Kyrkofullmäktige i Össeby församling
  • Ledamot i Kyrkogårds och fastighetsutskottet i Össeby församling
  • Ledamot i Miljö och samhällsbyggnadsnämnden Vallentuna kommun
  • Ledamot i Össebyhus
  • Vice ordförande i Vallentunavatten
  • Ledamot i styrelsen i Kårsta-Ekskogens bygdegårdsförening
  • Sekreterare i ST Pendeln

De fackliga frågor som jag är intresserad av är att sköta sekreterare biten och hålla ordning på expeditionen så att den fungerar på ett bra sätt för den övriga styrelsen. Jag har en gedigen erfarenhet av styrelsearbete som jag hoppas kunna föra över till den övriga styrelsen.

Under min tid i ST pendeln styrelse har jag hållit ordning på expeditionen och tillfört styrelsen kunskap i hur sammanträden hålls. Jag kan tillföra en gedigen erfarenhet av styrelsearbete samt ett glatt humör.

 

 

Khuram Masood
(kandiderar till ledamot och ersättare)

Hej!

Det är alltid svår och skriva om sig själv, så jag vet inte faktiskt inte hur och var jag ska börja, men hur som helst så måste det bli nånstans.

Jag är 43 år uppvuxen i Sverige men med rötterna från Pakistan, 3 barn och en fru.  Jag brukar ta en dag i taget med ett leende på läpparna, kollegor från centralen brukar kalla mig för smilyface då jag är glad hela tiden (sägs det).

Det gångna året har varit mycket lärorikt för mig med tanke på det erfarenhet som jag fått som ersättare i ST . Under tiden har jag haft arbetsuppgifter så som uniform och schemaläggning. Uniform samt schema har varit ett mycket aktiv arbete och vi har drivit fram så att det har blivit ändringar i uniform så som vinter- och sommar jacka, byxor och mycket annat. Schema arbeta pågår med tanke på F –Dag mot D-Dag..

Jag kan med gott samvete säga att jag kom som en oerfaren person i styrelsen men har en stadigare mark under fötterna nu och känner mig redo för ytterligare utmaningar.

 

 

Gabriel Koerner
(kandiderar till ledamot och ersättare)

Gabriel Koerner heter jag och jobbar som stationsvärd på Tumba station. Jag har jobbat inom pendeln sedan maj 1996 under tiden även jobbat på JAL, OPL och jobbat som arbetsledare från 2008 t.o.m. 2014 under ISS och Stockholmståg.

Min fokus av det fackliga arbetet ska självklart ligga på stations sida och då menar jag alla frågor som jämställdhet, integration, turlistor samt de förändringar för våra medlemmar som gör att vi har en trivsam arbetsmiljö.  Jag vill även förmedla mina kunskaper vidare och att kunna göra mer för våra medlemmar

Min kunskap av styrelsearbete är alla de år som jag har varit inbladad i ST styrelsen, samt då och då i de förhandlingarna mellan facket och arbetsgivare

Man ska välja mig till styrelsen då jag under alla dessa år har behandlat mina kollegor med respekt och hjälp dem med dem problem som hade uppstod på jobbet och min inställning till rättvis behandling för alla människor, för mig alla är lika värde. ​

 

Hussin Al Kazmi
(kandiderar till ersättare)

Idag jobbar jag som tågvärd. Jag började på pendeln december 2016 som stationsvärd.

Jag har ingen tidigare erfarenhet av styrelsearbete men i ryggsäcken har jag erfarenheter från både station och trafiksidan. Jag är väldig engagerad och brinner för att hjälpa mina kollegor.

Jag vill gärna engagera mig i frågor som berör turlistorna.

För att lyckas med mitt uppdrag så kommer jag vara lyhörd och lyfta de frågor som medlemmarna brinner för.

 

Klicka på länken för att komma till omröstningen: Val till styrelse 2018

Lämna ett svar