Vad hände med Katja?

Av | 2019-04-04

Sent fredag kväll den 22/3 blev jag kallad till ett omorganisationsmöte som skulle hållas Måndag morgon. Det har man varit med om förr men denna gång var det många som fick gå eller bli omplacerade som det hette på “frivillig basis”. Att man med så kort varsel gör så stora förändringar låter märkligt i våra öron.

Att finanschefen valde att sluta kan jag förstå då han har haft ett omöjligt uppdrag från början men egentligen borde de peka finger på den som gjort upphandlingen istället, då det är han som lagt spelplanen från första början. Får man bara ett visst antal pengar men det kostar det dubbla så är det inte lätt att vara finanschef., det kan ju även en femteklassare räkna ut.

Sedan har ni säkert läst på On Track om hur alla fick byta roller och på station blev de ledsna för att när de äntligen fått ordning på verksamheten så flyttar man högsta stationschefen till Trafiksidan? Som om det inte finns mycket kompetent personal på trafik? Varför gunga båten i onödan?

Den stora frågan är: vad var det som hände med Katja? Hon fick gå på dagen den 22/3 utan att man ville ge någon förklaring till oss fackliga samt det finns ingenting heller på On Track, Katja blev inte ens omnämnd då man lovordade alla andra chefer. Hon var mycket omtyckt bland personalen och var den sista med järnvägskompetens som förstod våra frågor. Vi frågade upprepade gånger om anledningen med de teg som kinesiska muren, det enda som man fick veta var det som skrevs i protokollet ” Katja ska omplaceras alternativt avvecklas” Det lät ganska kallsinnigt enligt oss. Vi alla i styrelsen önskar Katja all välgång och lycka till.

Lämna ett svar