Uniformsrådet den 16 maj

Av | 2022-06-07

Uniformsrådet

Information från Uniformsrådets möte den 16 maj!

Vi hade ett givande och positivt möte i Uniformsrådet där ST Pendeln, SEKO lok, SEKO pendelklubben, leverantören och områdeschefer från trafik och station satt med.

Se nedanstående rubriker för respektive områden som beslutades på mötet, prover kommer att visas av leverantören vi nästkommande möte den 13 september.

ST pendeln lyfte frågan om riktiga plockhandskar med funktion för sitt användande och framför allt en ryggsäck som är ergonomiskt utformad för att minimera ryggproblem. Även skor som är lämpade mer för de olika yrkesgrupperna tog vi upp i diskussionen, liksom ett mer följsamt material i våra arbetskläder.

Leverantören fick här en hel del prover att ta fram till vårt nästkommande möte.

Skor

Det har idag utsetts en arbetsgrupp som representerar yrkesgruppen lokförare, tågvärdar och stationsvärd för att kunna ta fram ett smalare sortiment men med rätt skor för rätt yrkesgrupp då vi har olika behov av dessa, vår representant är Oksana Kovalchuk. Man skall även se om man kan hitta andra skoleverantörer då man tycker att Shoemed inte lever upp till de krav man har och är i förhållande dyrare än andra.

Vinterjackan

De problem som visat sig med att blixtlåset fastnar när man stänger jackan är korrigerat i den nya leveransen av jackor. Har man detta problem med sin jacka – kontakta uniformsrådet på mail: mtrp.uniformsrad@mtr.se så ska de lösa detta.

Plockhandskar

Här kommer nya plockhandskar att tas fram och provas ut för att utvärdera funktionen och hållbarheten, en typ liknande montagehandskar.

Benficksbyxan

Önskemål om mer stretch i materialet och lite fickförflyttningar gav resultatet att vi kommer få se alternativa modeller och material vid nästa uniformsrådsmöte i september.

Ryggsäck

Det beslutades att tas fram en mer ergonomisk ryggsäck, den vi har idag är inte optimal för våra ryggar och därmed ett arbetsmiljöproblem. Modeller kommer att visas under nästa möte i september.

Varselväst

Nya regler kan göra att västarna får ärmar för större yta av reflektion, detta skall kollas upp och besked lämnas i september om vad som kommer gälla.

Lämna ett svar