Uniformsråd 181206

Av | 2018-12-06

Sen en tid tillbaka går det inte längre att beställa uniformskläder på grund av byte till en ny leverantör. Det gamla lagret av uniformsplagg är kört till det nya som ligger i Jordbro och alla plagg håller på att registreras. Att det nya lagret ligger i närheten av Stockholm istället för Göteborg innebär snabbare leveranstider och smidigare att byta plagg vid felleveranser m.m.

Nyanställda kommer få prova ut och hämta sin starttilldelning i uniformsshoppen i Blåsut i samband med sin utbildning. Övriga beställningar skickas med DHL, eller i vissa fall Schenker, till närmaste ombud. En ny webbshop håller på att tas fram med lagerstatus i realtid och en storleksguide som förhoppningsvis gör det lättare att beställa kläder utan att behöva åka till Blåsut och prova ut först. Nytt för MTR är att de kommer skicka med returblanketter för att ta hand om kläder som inte används av olika anledningar. Detta för att uniformskläderna inte ska hamna i fel händer.

Den nya leverantören kräver inte att MTR beställer lika stora mängder av plaggen vid varje beställning. Det går att göra lite mindre beställningar men oftare istället vilket är bra för de med lite udda storlekar som nu inte ska behöva vänta lika länge på plagg som tagit slut på lagret.

Den nya leverantören har ett samarbete med en större organisation som har lättare att pressa priserna på marknaden. Poängen varje plagg kostar ska uppdateras och justeras efter inköpspriset. Vi kommer fortfarande tjäna 0,14 poäng per arbetad dag så våra intjänade poäng räcker till fler plagg än tidigare. Webbshoppen har både uniformskläder och arbetskläder så de som jobbar inom lokalvården kommer, till skillnad från tidigare, tjäna in poäng och beställa från samma ställe som alla andra inom MTR (verkstan undantaget). Den nya webbshoppen öppnar vecka 2.

Med andra ord ser vi bara fördelar med att byta leverantör!

 

En annan sak vi tog upp på mötet var att en del fick den gamla vinterjackan med röd revär. Den är bra mycket kallare än den nya så om du fryser i den jackan kan du prata med din gruppchef och få en ny.

 

Nästa möte är i slutet av februari. //Marianne och Masood

 

Lämna ett svar