Turlisteförhandling för Tågvärdar den 16 okt

Av | 2018-10-17

Turlisteförhandling för Tågvärdar!

Vi på ST pendeln och Seko pendelklubben träffade MTR under gårdagen och förhandlade turlistor.

Vi i turlistegruppen ser att paketet håller avtalet och tycker att det har skett en viss förbättring, som t.ex.

  • Turerna med måltidsuppehåll har i stort sätt ersatts med turer med riktig rast.
  • Visering har blivit mer koncentrerad
  • Turer under fyra timmar har försvunnit helt
  • Nätterna har blivit ”lättare”

Vi tycker att det är bra att de lyssnat på personalen, för att de har använt information från workshopen i årets turlistor, dock är vi inte nöjda för att vi ser utrymme för ytterligare förbättringar.

Vi fick ett positivt intryck av mötet och alla parter var konstruktiva. Vi och Seko pendelklubben var eniga om våra åsikter angående turlistorna. Vi var måna om att fortsätta vidare med förbättringar, för att det är nu man kan ändra om i turerna, så att vi får bra grupper.

Eftersom MTR sitter i tidspress, så var de ovilliga att se över möjligheten att rita om delar av paketet. Men vi reserverade oss och det blev till slut ett arbetsgivarbeslut. Vi lyckades ändå att få MTR att se över möjligheten att rita om dom turerna som vi ansåg är de ”värsta”.

Mötet slutade i oenighet.

Nu ser vi framemot gruppvalspaktet. Vi har framfört önskemål från workshopen på hur våra medarbetare vill ha det i grupperna. Möjlighet för 8-6 grupp kommer att undersökas samt flera grupper med sammanhängande ledighet. Man ska försöka sitt bästa och rita grupper med åtanke för kollegornas önskemål.

 

Med vänlig hälsning

Oksana Kovalchuk

Roger Delin

 

 

 

 

 

Lämna ett svar