Station Schema inför T21

Av | 2020-09-22

Hej på er kära vänner!

Som ni vet så är schemaförhandlingen för station åter i gång inför nästa år, vi turlisteombud skulle önska få in era funderingar som ni har haft under året, samt önskemål på förändringar som ni vill genomföra inför nästa år gärna skicka det så fort som möjligt! senast till 7 oktober, kontakta mig gärna khuram.masood@mtr.se

Idag 21 september, hade vi ett första stationsmöte med företaget, där vi lyfte fram våra förslag:

  1. Äntligen har företaget öppnat sig när det gäller natt, ST har lyft upp nattöppet länge och då har företaget visat sig vara ointresserad pga. ekonomi, samtidigt så har de velat prova som pilotprojekt Vega station som enligt MTR har kostat 250 000 mer per år än vanliga öppettider. Men nu är de åter öppna för förändring när det gäller natt och diskuterar gärna.
  2. Vi vill att även blåa stationer ska få ett måltidsuppehåll, även om det bara är 10 minuter så de kan ändå äta sin mat och inte behöva sitta vid försäljningsdisken och äta. Företaget var inte helt mottaglig för detta förslag pga. kostnader men tog med det i beräkningen och skulle återkomma.
  3. Vi vill ha fler valbara inriktade poolgrupper samt KSV morgon, dag, kväll eller helg grupper så att man bättre kan planera sin tid och även må bra hälsomässigt och även mer sammanhängande ledighet. Företaget var mottaglig för detta förslag och bad oss fackliga komma med förslag så fort som möjligt.
  4. Vi lyfte även fram att det finns ett intresse hos stationsvärdar att få städning samt rondering tillbaks i sin egen regi, så att man städar samt ronderar som man gjorde tidigare. För nu så funkar det inte så vidare. I nuläget så vet inte personalen om det finns klotter på station eller om allt är helt och fint, vi vet inte hur det ser ut ute på plattformen utan vi kommer bara och sätter oss inne i expeditionen. Det skulle ge ökat helhetsgrepp och ansvar för stationsvärden. Det skulle också vara bra om man vill få bort sin D-Dag på schemat, för att det ökar veckoarbetstiden.

Det kanske kommer några positiva förändringar framöver som MTR vill genomföra, men det kommer vi få veta lite senare längre fram sa MTR ev. till nästa möte. (Dygnet runt på vissa större stationer?)

Ett sätt som kan vara bra för stationer som inte vill ha D-Dag och fortfarande bibehålla en F-Dag kan inskaffa söndagslång tur d.v.s. en tvåtursdag på söndagar vilket i sin tur (i de flesta fall) fyller ut den undertid som företaget är ute efter.

Så om ni vill ha det minsta lilla förändring eller har funderingar, så tveka inte utan slå en signal till mig!

Mvh

Khuram Masood

khuram.masood@mtr.se

Turlisteombud Station ST pendeln

0729802720

Lämna ett svar