ST Inkomstförsäkring

Av | 2021-03-11

Inkomstförsäkring ingår i ditt medlemskap och kompletterar a-kassan.

Under de första 150 ersättningsdagarna kan du genom inkomstförsäkringen få inkomstbaserad ersättning, på upp till 80 % av din tidigare lön. Om du väljer att teckna vår tilläggsförsäkring kan du få inkomstbaserad ersättning i ytterligare 150 dagar.

Tillfälligt höjd a-kassa kan göra tilläggsförsäkringen onödig

Regeringen har beslutat att tillfälligt höja ersättningen från a-kassan för att underlätta för personer som förlorat sitt jobb i samband med pandemin. När ersättningen från a-kassan höjs så minskar också ersättningen från din inkomstförsäkring.

Lön under 33 000 kr i månaden? Kontakta Folksam!

Inom kort kommer Folksam skicka brev till dig som har tillägg till din inkomstförsäkring där du uppmanas att kontakta Folksam om du har en lön under 33 000 kr i månaden. Tanken är att du inte ska betala för en tilläggsförsäkring som du inte har någon nytta av.

Hör därför av dig till Folksam snarast om du har frågor eller vill avsluta din tilläggsförsäkring.
Med anledning av coronapandemin gäller nya regler i a-kassan. De här reglerna är dock tillfälliga och gäller som längst till 3 januari 2021. En av de här tillfälliga reglerna handlar om a-kassans ersättning, som beräknas på högst 33 000 kronor. Med STs inkomstförsäkring kan du få en sammanlagd ersättning, från a-kassan och inkomstförsäkringen, som är beräknad på inkomster upp till 80 000 kronor före skatt.

Varför behövs en inkomstförsäkring?

Om du blir av med ditt jobb innebär en inkomstförsäkring att tillvaron blir lite lättare och inkomstbortfallet mindre. Då kan du fokusera på din karriär istället för att oroa dig för hur du ska få det att gå ihop ekonomiskt.

När du blir yrkesverksam medlem i Fackförbundet ST ansluts du automatiskt till inkomstförsäkringen. Försäkringen erbjuds i samarbete med Folksam.

Lämna ett svar