Sommaren går mot sitt slut

Av | 2016-08-25

Snart är hösten här och personligen blir jag smått oroad då det bara är dryga tre månader kvar till övertagandet och vi har många frågor kvar att lösa. Som vi tidigare berättat är det få och korta möten som inte resulterar i mycket. Om det är ovilja eller okunskap från MTR´s sida är svårt att säga. Jag höjer dock på ögonbrynen när de på en direkt fråga om de ska starta en lokförarutbildning svarar att det inte kommer bli någon (men hoppas i framtiden att de ska kunna starta en) och dagen efter kommer det ut en annons om just detta. Efter att jag ringt upp HR chefen om detta så fick jag till svar att annonsen var ett misstag och skulle tas bort, dock låg den ute i fyra dagar och många fick tyvärr falska förhoppningar. Hur kan man lägga ut en annons när man inte har en utbildning? Svaret var att de hade spånat om det under försommaren och gjort ett förslag som sedan skickades ut av misstag. Det positiva är att de lovade en mängd förmåner som de får svårt att backa ifrån.

När det gäller uniform har vi haft många samtal om dess utformning. De vill att vi ska ha samma som tunnelbanan men vi kräver att det ska vara tydligt var man tillhör, dessutom efter samtal med tunnelbanan så har de fått en annan tilldelning än den vi fick vilket jag upplever som märkligt. De ska t.ex. få shorts men vi ska inte få bära detta plagg. Vi har inte heller fått något besked i vilken ersättning vi ska få för att hämta ut uniformer samt plattor och telefoner. Så vi är långt ifrån klara och återkommer när vi har mer info.

När det gäller gruppvalet så har de lovat att de ska behålla grupperna som de är idag men det kan bli lite förändringar då SL har beställt mer trafik men så är det varje år. Det som också ställer till det är att alla turer måste ritas om när citybanan öppnar.

Den 7/9 kommer vi hålla en hel dags informationsträff på Cst så ni är varmt välkomna att ställa frågor och få lite tilltugg. Med det sagt så önskar jag er några sista sköna sommardagar.

Hälsningar Jonas Fröstad