Sommarbrev

Av | 2017-06-07

Hej medlemmar!

Centrala avtalet är klart. ST:s och Seko avtal skiljer sig inte så mycket åt men vår största seger gäller “loss of license” där vi fick in att företaget bör betala ut en ersättning motsvarande 12 månadslöner vid uppsägning om man förlorar säkerhetstjänst, något som Seko inte fick med i sin avtalstext. Vi tror inte vi hade fått med det om ST hade varslat om strejk. Vi har också något högre Ob-tillägg och restidsersättning sen tidigare.

Vår förhoppning är att de lokala förhandlingarna kommer igång snart. Vi har skickat in en lång lista med yrkanden och hoppas att de tas väl emot. I dagsläget ser det ut att bli tight att få den nya lönen till juli (retroaktivt från 1/5) eftersom semesterläget kan göra att förhandlingar måste skjutas på och vi vet inte när lönekontoret har semester.

Vi har haft vårt sista styrelsemöte innan sommaren och den sista MBL:en med företaget innan sommaruppehållet är den 19/6, såvida inte företaget behöver blixtinkalla till något möte. Vi kämpar på och har lämnat in en lista med frågor till företaget som vi ännu inte fått svar på. Har ni ytterligare frågor som ni vill ta upp med företaget så skicka in de till oss. Förhoppningsvis blir det lite lugn och ro i sommar och vi kommer bara ha expeditionen öppen på måndagar men det går självklart att nå oss på mailen, kansliet@stpendeln.se.

Vi vill påminna att gå in att rösta om ST:s nya namn “Sterka”. Förbundet kommer ta beslut på en extra kongress i oktober och vill veta vad vi tycker.

Vi på ST pendeln är nu mycket glada av det stora intresse för det nya schema som vi på ST har skapat för stationsvärdar som kan tänkas arbeta mycket helg under en begränsad tid under sommaren. Det var många som var skeptiska att någon överhuvudtaget vill arbeta på detta sätt, både från SEKO och arbetsgivare. Men i dagsläget så har 77 personer sökt denna speciella helggrupp och behovet är 12 st. (6 pers. på södra och 6 pers. på norra). Det känns kul vi kan skapa nytt på stationssidan och vi är villiga att pröva nya idéer så tveka inte att komma med förslag, mejla in till kansliet.

Avslutningsvis vill vi tacka alla för en trevlig dag på Gröna Lund den 3:e juni och gratulerar Cordelia som vann 5-kampen. Vi tycker det var kul att så många som 30 personer kunde komma.

 

Vi i styrelsen hoppas att alla får en välförtjänt semester och en skön sommar.

 

Lämna ett svar