Shoemed på studiebesök

Av | 2020-02-01

En fortsättning på arbetet som våra duktiga skyddsombud har påbörjat med Shoemed och MTR är det berömda skosortimentet. Vi har haft representanter från personalen på Shoemed på ett studiebesök hos oss den 30 januari. Syftet med besöket var att Shoemed skulle få bättre uppfattning om vår arbetsmiljö, om våra ytor med olika underlag samt lokaler vi vistas i under våra arbetspass, på så sätt får dem mera kunskap och förståelse för våra behov när vi är hos dem och väljer våra arbetsskor.

Vi möttes upp på 49an och gick sedan ner till plattformen och “kapade” ett tåg mot Vhe. Under färden fick dem uppleva hur en vanlig dag ser ut för oss ute i trafiken. Vi passade även på och gick ut på makadamen på uppställningsspåret. Vi pratade mycket om de olika funktioner som en arbetssko måste uppfylla för att skydda och förstärka foten, förebygga knä- och ryggskador men samtidigt också vara bekväm. 

Tillbaka på City passade vi på och stannade vi till hos våra stationsvärdar som arbetar som KSV på plattformen och på mellanplanet, Shoemed’s personal fick höra hur våra värdar har det under sina pass, då de står och går på det hårdaste underlaget – marmorgolv. KSV personalen fick  i sin tur några tips om vad dem själva ska tänka på när de väljer sina skor. Som ni redan vet, så har MTR som ambition och mål att sänka skobidraget till 1500, vilket vi är starkt kritiska mot. Men innan själva förändringsprocessen påbörjas begärde våra skyddsombud att en riskanalys ska utföras. Besöket var mycket trevligt och lärorikt för alla parter. Vi ser fram emot nästa möte då vi kommer att få se närmare på samt klämma på det föreslagna skosortimentet.

Oksana samt styrelsen

Lämna ett svar