KSV

Av | 2018-04-01

 

En yrkesroll som MTR nog underskattar rätt rejält. Med handen på hjärtat vem av oss skulle frivilligt stå i 7 timmar med en paus på 20 minuter? Ingen av oss!

Har nu i 2 dagar fått gå med KSV personalen pga en skada i min axel och min respekt för dessa KSV har vuxit något enormt.

Ta tex KsvF som ska varje dag ha med sig en röd utsliten mapp med alla skrymslen och vrån som Sci eller Sod gömmer. Varför har dom denna mapp? JO om brandlarmet går där nere så skall dom med denna mapp och en larmkod kunna hitta vilken vart denna larm finns. Och efter att ha tittat i denna mapp så finns det många dolda utrymmen på dessa stationer. Dom har 9 minuter på sig att hitta och kvittera och hinner dom inte på dessa 9 minuter, då blir det utryckning  av brandkår. Man borde väl kunna ha en GPS på dessa larm och göra allting mycket lättare för dessa KsvF.

Efter att ha varit med dem i 2 dagar så inser man vilket slit dom gör, även om vi bara tror att dom står där, men riktigt så är det inte.

Den kunskapen dom besitter om tex Sci eller Sod och ja hela Stockholm är enorm. Måste säga att dom imponerade på mig rätt rejält.

Som Tågvärd får man åtminstone en lugn stund mellan stationerna, men här haglar frågorna hela tiden. Hela tiden krävs det att man är ett levande uppslagsverk, service minded och på alerten för att fånga upp dessa resenärer som inte vågar fråga och den biten är inte allt för lätt att se.

Sen ska man hålla koll på hittegodstågen och ibland är det inget hittegods, sen kommer dessa dagar då man behöver vara 2 stycken för att ens orka bära allt hittegods.

Men någonting som verkligen slog mig är hur vi behandlar varandra. Under tiden jag var med KSV på SCI så insåg jag att många åkande, säger inte alla utan många inte ens hälsar på våra kollegor. Nu är det ju så att det även finns vissa KSV som inte heller hälsar på åkande heller. Men det gänget jag var med dom hälsade på allt och alla, men det var väldigt sällan dom ens fick en nickning tillbaka. Och det tycker jag är väldigt synd att man inte ens kan ta den lilla tid att nicka eller le tillbaka. Vi är ju ändå kollegor som måste hålla ihop och stötta varandra. För det är ju så att det inte är MTR som är världsklass utan dom som håller VÄRLDSKLASS är vi personalen.

Lämna ett svar