Kaos i pendeln

Av | 2016-12-16

Vi har nu kört ett par dagar och våra IT-system fungerar fortfarande inte så bra. MTR jobbar för fullt för att lösa problemen men tills dess vill vi påminna samtliga lokförare att verkligen se till att ni är behöriga att framföra ert tåg. Som en nödlösning mailade MTR ut viktiga dokument några timmar innan övergången; se till att spara dessa på plattan eller telefonen. Utöver det ska ni även ha giltig tågorder såklart som ska finnas framme. Om det inte går att hämta tågorder från Companion eller om programmet stoppas så kan POC vara er behjälpliga och maila ut tågordern men kör inte utan den! Det gäller även om ni hämtat ut den en gång redan men om den försvinner under färd av någon anledning. Tänk på att det är ingen som tackar er för ni kör olagligt utan tvärtom så blir det konsekvenser som vi har svårt att hjälpa er med då ni bär huvudansvaret för era tågs säkra framfart. Det som ska finnas med under tågfärd har vi tidigare skrivit om på denna sida.

Observera att det även är strul med rum för nattjänst, särskilt på 96an. Får du inte tillgång till ett vilorum i minst två timmar på natten ska du inte heller jobba 10 timmar utan då gäller max 8 timmar.

Vi förstår att många blir stressad av denna situation och vi råder er att ta vara på er fritid så ni kan vila upp er ordentligt. Ni ska inte behöva sitta hemma och lösa problemen på er fritid. Jobbrelaterade problem löses på jobbet. Och inte heller ska ni känna er tvungna att jobba extra om ni inte vill utan stäng av telefonen och njut av julen!

Vi i förhandlingsdeligation återkommer på måndag med mer info.