Gruppval Tågvärd T22

Av | 2021-11-09

Hej alla våra fantastiska medlemmar!

I det här inlägget kommer vi berätta om hur förhandlingen om gruppaketet för T22 hade gått till. Som ni säkert vet, så ligger gruppaketet redan ute för sökning på OnTrack helt enligt planen. Det paketet som vi blivit presenterade för granskning är ganska lik årets paket med bara små ändringar som berör för det mesta helger. T22 liknar förra årets gruppaket till stor del och detta är på grund av trafikbeställningen som har gjorts, och den enda skillnaden är på fordonsomlopp och tånglängd. Vändtider kommer att märkas speciellt i både Kungsängen och Västerhaninge på helgerna. Inom grupperna är det inte så mycket ändringar men självklart lite detaljer här och där, till exempel att en tur har blivit ersatt med annan speciellt på helgerna. Här nedan kommer en mer detaljerad beskrivning om hur ändringarna kan se ut;

Efter granskningsarbetet kunde vi göra några mindre justeringar som lyfte vissa grupper litegrann främst med jämnare tids mönster.

Till exempel i grupp 3, 7 och 12 kastade vi om några turer både inom samma grupp och mellan grupperna vilket gjorde att man bland annat slutade tidigare inför FP

FV dagen I grupp 10 tagits bort efter önskemål från medarbetare som brukar gå på den här gruppen. 

Gr 22 fick ett block med tidigare turer mot ledigheten också efter önskemål, som gjort att det blivit mindre moturs och “öppnar upp” lördagen på rad 2.

Gr 25 (varannan vecka föräldragrupp) kommer diskuteras till nästa tillfälle, då vi har fått en del reflektioner och önskemål. 

Gr 26 blivit av men en dagstur, vilket förbättrade tidsmönstret. 

Gr 29 kastade vi om några turer inom gruppen och frigjorde lite tid på en kväll mellan lördag och söndag. 

Gr 70 flyttade vi några turer och man slipper nu börja innan kl. 05:00 efter FP. 

Gr 73 fick en senare tur mot en FP, men gruppen är väldigt bra och attraktiv med ledigheter ändå. 

Nackdelen i år är att förarnas gruppval är försenad och det blir svårare att synka sökningen med förarnas för dem som vill till exempel söka samma helg. Men arbetsgivaren lovade göra allt för att försöka tillgodose eventuella önskemål. Under granskningen hade vi bra samarbete med Seko pendelklubben turlisteombud och var eniga i de förslag som vi presenterade för arbetsgivaren.

Vi hade en livlig och konstruktiv diskussion med bra argument under förhandlingen och vi fick igenom det vi ville. Tänk på att lämna in dina önskemål med sökning och lämna in det innan avsatt tid för det underlättar mycket för dem så att resultatet för gruppval kommer ut i rätt tid.

Om ni har frågor, funderingar eller reflektioner kring gruppaketet, hör av er till oss och berätta vad ni tycker och tänker. Det underlättar för oss i vårt arbete för det är ER vi jobbar för!

Lycka till med sökningen!

Ta hand om er och varandra!

Oksana Kovalchuk & Nuru Magram 

Lämna ett svar