Årsmöte

Av | 2016-03-16

Hej,

Då har det varit årsmöte och val. Jag tackar för det fortsatta förtroendet från er medlemmar och lovar att jag kommer göra allt för att ni ska få det så bra som ni förtjänar på er arbetsplats.

Årsmötet tog plats i förbundets nya lokaler och de var verkligen super, påminde om ett lyxhotell och till skillnad från andra förbund så dras inte detta från era medlemsavgifter utan man hyr ut lokalerna och vi får vara där utan kostnad. Passa på att gå på något av förbundets seminarier så får ni se för er själva hur fint de har gjort det samt får ni kunskaper i avtal, pensioner mm.

Vår ombudsman Anitha Svantesson valdes till ordförande för mötet och det blev sista gången då hon går i pension till hösten. Mötet gick lugnt till och vad som beslutades enligt dagordning kommer att mailas ut till er alla så fort protokoll är underskrivet. Jag kan kort säga att vi behöll antalet ledamöter i styrelsen och utsåg tre till valberedningen som i fortsättning kommer få ersättning då man inte har rätt till betalning av arbetsgivaren. Det jag tycker är riktigt positivt är att vi har nu tre i styrelsen som är kvinnor och därmed bäst i branschen. Jag tror inte på kvotering utan att dessa kvinnor kommer att ha mycket att tillföra oss alla.

Under rösträkningen hade vi en fantastisk god fika och fick information från vår blivande ombudsman Anette Brogren som ni har haft tillfälle att träffa på Cst och hon kommer vara där fler gånger i snar framtid.

Vi informerade även om att nästa val kommer antagligen ske elektroniskt då vi löst knutarna tack vare Roger Nilsson, samt att vi kommer minska antalet nyhetsbrev då vi fått denna hemsida att fungera så ni kan få färska nyheter.

Årsmötet avslutades på sedvanligt sätt med en fantastisk god middag men även med en bowlingduell som blev omtyckt av alla. Även vi som förlora….

Till sist vill jag bara säga att Stockholmståg sa att de ville falla med flaggan i topp vilket inte har varit fallet utan vi har fått många fall på halsen och det tycker jag är beklagligt. Om ni tycker att ni blivit felbehandlade så hör av er till oss så ska vi försöka rätta till det.

Din ordförande som jobbar för dig

Jonas Fröstad