Angående strategiförslaget hos SL

Av | 2020-09-30

Hej Medlemmar på station!

Vi stationsvärdar har fått se och höra mycket den senaste tiden om det s.k. “strategiförslaget” i media om det klubbade förslaget hos SL. Det var inte så oväntat att SL gör vad som helst just nu, för att se hur de kan bli bättre och få in mer intäkter. Men mycket återstår, låt mig förklara ordningen som följer.

Först nu ger SL politiker uppdrag till trafikförvaltningen att se över det om det finns något de kan göra och det kommer att ta tid! Det är en framtidsstrategi, sedan kommer det någon gång nästa år om jag får gissa, bli en diskussion om deras förslag tillsammans med MTR. Efter det kommer vi in i bilden och ska förhandla ev. förslag. Så just idag har jag återigen pratat öga mot öga med VD Henrik Dahlin samt Områdeschef på station Stefan Svedjeby om detta “strategiförslag” samt tryckte på att vi och våra medlemmar är kraftigt emot det.

Vi har vår egen strategi som ligger och väntar på rätt tillfälle, om det skulle komma upp något dumt förslag, men vi väntar taktiskt på det och vi vill använda vår kraft vid rätt ögonblick när det behövs. Det är ju ingen ide att spela ut korten i förväg, när det finns inget att vinna på det. Vi har jurister och vår egen mediaavdelning på förbundet, så vi på ST pendeln är inte rädda. Kommer det, så blir det en större medial uppmärksamt än någon annan har lyckats med tidigare. Vi kan påverka!

Henrik och Stefan bekräftar att ingen information finns för en förändring. Vi upplyste att personalen mår inte bra och tänker på detta hela tiden. Så det finns inget att förhandla och jag fick även veta att vi kommer att ha en turlisteförhandling för T21 som vanligt om våra stationsscheman i slutet på oktober igen. Så om vi – era företrädare är lugna och sover gott på kvällen, så vill vi uppmana er att inte vara så oroliga.

Väl möt därute!

Med vänliga hälsningar

Roger Delin, Khuram Masood, Gabriel Koerner
Kansliet, ST Pendeln
Email: kansliet@stpendeln.se

Lämna ett svar