Uniformsrådet 3 sept
2020-09-16

Den 3 september hade vi för första gången ett gemensamt möte med representanter från T-banan!

Det här mötet har vi sett fram emot länge, då vi har en och samma uniform och måste respektera och ta med allas åsikter i arbetet med att förbättra uniformen. Under mötet så presenterade vi våra krav och önskemål som vi har samlat från våra medarbetare. Tack alla som bidragit!

I fokus på mötet stod vårt mest använda plagg – benficksbyxan! Det var intressant att höra T-banans reflektioner baserade på deras arbetsmoment och förutsättningar.

Det största problemet med benficksbyxan är att på lagret finns det minst 3 olika modeller från olika tillverkningsår med olika justeringar, så man vet aldrig vilken modell man får när man beställer. Det går inte heller att beställa en specifik modell, tyvärr.

Företaget är medveten om det men det “gamla” lagret ska tömmas först. Men eftersom det finns personal som trivs i just sina “gamla” byxor, så har vi föreslagit att “rea ut” det befintliga lagret och skapa plats för den kommande helt nya modellen.

Arbetet har äntligen påbörjats med att producera en ny modell av benficksbyxan i mekanisk stretch. Fördelen med mekanisk stretch är att byxan blir mer följsam, bekväm och ger mera rörlighet men är fortfarande slitstark och tålig. Vi ser fram emot att få några exemplar för testning.

Nästa plagg som väckte livliga diskussioner var sommarjackan. Vi tycker att det behövs en riktig Sommarjacka! Skaljackan är för stor, tung och varm för att släpa med sig tidiga sommarmorgnar eller kvällar då det kan vara lite kyligt. En lätt, tunn och smidig jacka med lite ledigare passform med avtagbar luva som man kan snabbt ta av sig. En utmaning är dock att övertyga MTR om behovet! Det kan bli så att ett annat plagg som sällan används kan tas bort istället. Nu har vår tillverkare fått i uppdrag att skissa en modell som kommer presenteras för MTR. Vi kommer informera hur processen går till.

Ni som har frågor eller önskemål kring uniformen kan alltid ringa, maila eller bara komma förbi oss på expen för en pratstund.

Oksana Kovalchuk, Uniformsrådet