Semestervalet
2018-12-20

Det har inkommit många synpunkter om semestervalet och om det har gått rätt till och här följer en kort sammanfattning.

Valet har gått korrekt till om man tittar på anciennitets ordning men alla strö- veckor och ståg dagar har inte kunnat läggas ut pga. personalläget under första halvåret. Man kommer att prioritera att FV dagarna ska läggas ut så man slipper omvandla dessa till semester igen något som blev dyrt för dem. Alla har fått sin huvudsemester utlagd och alla 124 som velat sälja sin semester har fått göra det. Utköp av semester går som sagt före de som söker strö semester därav kraftigt minskat utrymme för övriga.

Vad gäller nu?

Har du inte kryssat för att du vill spara semester så ska alla veckor läggas ut, ett fyllnadsval med lediga veckor kommer läggas ut med samma anciennitets ordning så du behåller din plats i kön. Du som även sökt ståg-dagar har rätt att få ut dessa under året och även det kommer ingå i fyllnadsvalet. Dessa dagar kommer dock endast kunna beviljas som strödagar och inte hela veckor pga. resursläget.

Hur ser vi på detta?

Det är djupt beklagligt att majoriteten inte kan få ut en vinter/vår semester men som personal läget är så kan man inte göra på något annat sätt. Att man inte lyckats planera bättre har vi fått dras med sen de tog över och jag har svårt att se en ljusning till hösten som MTR gör då det är otroligt många veckor och Ståg dagar som måste läggas ut och inte ens med full styrka kan man fullfölja det utan måste hyra in personal.

Har ni frågor och funderingar är ni välkomna att kontakta oss.

Er ordförande

Jonas Fröstad