Angående beslut i Trafiknämnden den 15 juni
2021-06-16

Jag är djupt besviken på Trafikförvaltningen som idag röstade för förslaget på att införa ny teknik på pendeltågen. Beslutet fattades med röstsiffrorna 10 för och 8 emot. 

Direkt efter att beslutet fastslagits i nämnden så hade vi, ST pendeln och Seko Lok ett avstämningsmöte på TEAMS med vår VD och HR chef med anledning av beslutet. Vi kommer nu på måndag den 21 juni att träffas igen för att diskutera tidsplanen för de åtgärder som krävs.

 

ST pendeln har vid varje förhandling nämnt att vi aldrig kommer att acceptera ensamarbete och nu så kommer vi till en utveckling som inte vi är ett dugg nöjda med. Nu ska vi arbeta med en handlingsplan och planera strategier och vi kommer tillsammans med våra skyddsombud att göra vårt yttersta för att förhindra ensamarbete på pendeltåget. 

“Den enda gång vi backar är när vi tar sats för att komma ännu längre “

 

Vi på ST pendeln är självklart villiga att samarbeta med våra fackliga kollegor från SEKO och SRAT/TJ då samarbete mellan facken är viktigare nu än någonsin. Så vi sträcker nu ut en hand till dem som vill arbeta hårt för att behålla våra Tågvärdar kvar ombord. Tillsammans är vi starkare.

 

Vi fick alla anställda på pendeln fick ett mejl från vår VD Mats Johannesson igår där han kort beskrev beslutet och vad som komma skall, det väcker förmodligen många frågor hos er medlemmar, så med anledning av det så bjöd jag in Mats till vårt styrelsemöte nu på fredag den 18 juni.

Vi vill gärna att ni mejlar in till oss och ställer era frågor till vår VD. Mejla till kansliet@stpendeln.se så redovisar vi era frågor och svar efter vårt möte.

 

Nu tar vi nya tag med vår Facebook sida.

Gå in på www.facebook.se/stpendeln och gilla för att få nyheter och ställa frågor.

 

Vi kommer att ge er löpande information framgent!

 

Mvh

Roger Delin

Ordförande ST pendeln

kansliet@stpendeln.se