Viserande stationsvärdar får kraftigt försämrade villkor
2018-11-06

Från årskiftet vill MTR att viserande stationsvärdar ska ha placeringsort i Västerhaninge, det innebär kraftigt försämrade villkor mot hur man har det idag. För alla som har denna tjänst innebär det att man numera själv ska ta sig på obetald tid till Västerhaninge oavsett tid på dygnet, något vi opponerat oss kraftigt emot då när alla sökte tjänsten var utgångsläget att man skulle börja i Stockholm City. Under en kortare tid kommer det bli en gemensam taxi för er som jobbar tidig morgon eller sen natt.

Det innebär även att när det blir övertalighet i Västerhaninge så omfattas man inte av LAS på samma sätt som övriga medarbetare inom MTR eftersom man jobbar i en annan kommun. Vi är rädda för att det blir som på lokaltågen ex. ARRIVA där man tog bort viserande personal och la in stolpar istället.

Rådet från MTR är att “man söker andra tjänster om man har svårt att ta sig till Västerhaninge”, då man har många tjänster på City som KSV, något även vi rekommenderar. Har ni frågor är ni välkomna in på expeditionen eller mejla oss på kansliet@stpendeln.se