TV-inspelning

Av | 2017-06-13

MTR har på inrådan av Trafikförvaltning skrivit ett kontrakt med Alaska Productions om att spela in en ny version av reality showen “Tunnelbanan” i SL-trafiken, däribland Pendeltågen och andra trafikslag.

Vi har inget emot programmet i sig men vår största oro är vad som händer när kamerorna slocknar. Kommer  resenärerna förvänta sig att det finns trygghetsresurser inom fem minuter som det kommer se ut när programmet är redigerat när ordningsvakter i vår värld kan vara 40-50 min bort.

Att vara med i programmet är frivilligt och MTR ska plocka ut kandidater genom audition. Vi ber er tänka igenom noga innan ni söker. TV-programmet har även baksidor som inte visas på TV. Till exempel känner vi till ordningsvakter som har fått flytta från Stockholm för att de blir igenkända och trakasserade på stan av vissa grupper för att de vill hålla ordning och reda i kollektivtrafiken. Det är inte osannolikt att det skulle kunna hända vår personal också som väljer att vara med. Vi har även exempel på där ordningsvakter blivit försenade till incidenter till följd av programmet.

Lämna ett svar