Skyddsombuden informerar 2 maj

Av | 2021-05-02

För första gången på länge kommer en skyddsrond anordnas där vi undersöker statusen på våra fordon. Där kommer vi till exempel att kontrollera saker som att städningen av hytterna är godtagbar, att stolarna går lätt att justera och att armstöden fungerar som de ska. Underlaget för detta är delvis de rapporter som skickats in av förare och tågvärdar. Ju fler rapporter desto lättare är det för skyddsombuden att agera!

Skyddsombuden har drivit på att fönstertvätten skall inledas snarast. Då man skjutit fram starten en gång utgår vi från att det verkligen blir av den 3 maj som sagts. Upplägget kommer att vara som tidigare där Årstaberg fungerade nöjaktigt. Erfarenheter från Södertälje Centrum och Gnesta gör att det finns anledning att bevaka dessa platser. Märker ni att det inte fungerar på dessa tre ställen hör av er till skyddsombuden samt skriv rapport.

Larmrapporter från skyddsombuden i verkstaden meddelar att service och underhåll på våra fordon är kraftigt eftersatt. Det märker vi genom att statusen på sådana fel som direkt handlar om vår arbetsmiljö inte riktigt hinns med. Den 23 april fanns det 1. 913 stycken ”Öppna skador”. En ökning från veckan innan med över hundra stycken. Antalet ”Restriktionsskador” var samma datum 55 stycken. En ökning från 51 stycken.

Lämna ett svar