Angående förslaget på förändring för åkande
2021-06-10

Hej Medlemmar!

Jag fick informationen nu på morgonen i ett telefonmöte och det gäller förslaget på en större förändring för våra åkande och som MTR skriver, det är ett förslag än så länge .OM det klubbas igenom den 15 juni av Trafiknämnden kommer det innebära ett flertal fackliga förhandlingar framöver. Jag har suttit i telefon och pratat i timmar med bland annat vår VD, HR chef, Trafikchef och Områdeschef Anna Back, och påbörjat vårt fackliga arbete idag med styrelsen och skyddsorganisationen för att se över bristerna i förslaget gällande säkerheten och arbetsmiljön framgent. Huvudskyddsombud Mats Hanqvist är mycket involverad.

Vi har inte svar på alla frågor idag och har inte fått mer information än det som har getts ut av MTR på On Track, men vi kommer att informera er så ofta det går nu framöver och inväntar beslutet den 15 juni. Efter beslut nästa vecka kommer Roger Delin att skriva mer om detta och ge er bättre information.

Idag 10/6 är expeditionen bemannad till kl. 20.00 av Anette

Vi på ST pendeln har styrelsemöte den 18 juni.

 

Bra information angående beslutet den 15/6:

Trafiknämndens sammanträde den 15 juni 2021 – Region Stockholm (sll.se)

24-genomforandebeslut-avseende-eftermontering-av-kamera–och-monitorutrustning-pa-pendeltagsfordon-godkannande-av-tillaggsavtal.pdf (sll.se)

Trafiknämndens sammanträde den 15 juni 2021

Dag: tisdag den 15 juni 2021

Tid: 14:30

Plats: Trafikförvaltningen, Lindhagensgatan 100

 

Mvh

Roger Delin

Ordförande vid ST pendeln

kansliet@stpendeln.se